Hej!

Förlåt att jag inte bloggat något idag, men jag har inte orkat helt enkelt. Hade kunna blogga såsjukt mycket idag för jag var hemma från skolan. Hade feber igårkvälll och imorse. Men jag har inte orkat. Har istället pluggat SO, engelska och gjort lite på min jämförelsepowerpoint. Det är inget skolarbete, utan jag jämför lite hur jag och Blixen utvecklas och så så jag kan kolla tillbaks på det sen. Sen har jag sovit och kollat på film också...
 
Men man kan faktiskt inte sjukanmäla sig från hästen. Så nu på kvällen har jag varit och pysslat om honom. Fick först skritta fram Blixen, sen red min syster honom, så vi bytte häst och jag skrittade av River. Sen fick jag faktiskt trava på Pys också. Så det var ungefär det jag orkade, skritta två hästar+sitta still på en häst som travade. 
 
Men imorgon blir det skola, puss på er!

Olympus KL

Jag vet inte om jag skrivit något om våra andra hästar på bloggen, har jag det? Tror inte det haha.Igår och i söndags  "red" jag faktiskt Pysen som han kallas för första gången. Det är våran ungponny som min syster utbildat nu i början, men nu ska jag också få börja rida honom lite, hihi. Så i söndags satt jag på honom och skrittade typ ett varv och igår skrittade jag lite mer, ååhhh.. Man blir så überglad av så lite, min syster knäppte några kort med mobilen på oss, lägger upp dom sen tänkte jag hih. Pysen är lätt finaste ungponnyn, hans steg, damn... Och sån utstrålning han har, plutten!
 
Vi köpte han som d-ponny, men nu när vi mätt han är han endast 137cm så vi får hoppas han stannar som c-ponny, han är vilketfall 4 år nu, eller om några veckor....
 

Jag är otursförföljd

Alltså, vart ska jag börja? Först på morgonen så hade vi frilufsdag, astråkigt om jag får säga det hehe.. Det började lixom regna, så redan då var jag inte så glad. Sen skulle vi typ köra femkamp och brännboll och det kändes bokstavligt som att jag skulle svimma. Mådde så illa. Sen kom jag hem rätt tidigt och då var jag helt anfådd av att bara gått en kort bit så då hade jag typ 38 graders feber, najs! Sen trampade River på min sko när jag tog in honom så har asont i lilltån + att Bebis har gnuggat in jord i pälsen. Men nu får ni ha det bra, pusshej!
//Nya favorit mellanmålet, vaniljyoghurt&frysta hallon, yammi// Dagens outfit//
 
Hade skönaste outfiten idag, springbrallor, slappt linne och hoodtröja. Simpelt och superskönt när man ska vara ute!

GRATTIS!

För exakt 9år sedan kom Leo till jorden, och det ska såklart firas med någon extragodis, galet mysig dag, och så måste jag ju följa med honom ut så han får äta gräs en stund, då han inte har något i sin hage! :-)

Så åter igen, GRATTIS världens bästa ponny!


this day

Hej allesammans! Har haft en supergo idag idag. Helt chill! Först var jag ju i skolan, men det var inga jobbiga lektioner, man känner att skolan håller på att rundas av, snart sommarloov. Sen var b.språket inställt så jag och Rahma satt och gjorde klart våran bakfilm hehe. Sen åkte jag ner på stan och efter det gick jag förbi Gina och köpte en tröja till min avslutningsoutfit eller nu vad man säger. Haha, jag måååste bli bättre på att gå i klackar, jag är pinsamt dålig typ... ;-) Jaja, ni får ha det awesome, nu ska jag käka lite glass!
 

Jobbigt

Sitter och bläddrar i en tidning om gymnasiumval just nu. Jobbigt satan.
Jag vet inte riktigt vad jag tänker söka till och på ett test med ungefär 100 olika yrken, så var tre av dom intressanta för mig, och alla hade med idrott att göra.
Så vi får se, jag har ett tag till på mig att välja ju! :D


Städat

Idag har jag varit så himla duktig och städat garderoben i mitt rum. (Vi får dock se när jag tänker ta itu med min byrå..).


Todays

Snabb bild på dagens outfit


Måndag

Idag red jag ett lättare dressyrpass på Leo ute på ridbanan. Han kändes väldigt fin passet igenom, och bjöd såklart till lite extra då Valencia trimmades samtidigt ;-)

Nu sitter jag framför datorn, och registrerar mig på en sida, och efter det ska vi äta kvällsmat och glass! :-)

Bjuder på tre random bilder från idag ;-)


Världens finaste ponny!

Idag var det elva år sedan världens finaste ponny kom till världen. Han är helt underbar, och jag vet att det låter konstigt och jaa, hade jag inte haft honom hade jag väl inte sagt det, men hade inte världens finaste ponny funnits vet jag inte vad jag hade gjort. Han är mitt allt, ingen ska någonsin få ta honom ifrån mig, mitt hjärta! Grattis, ikväll ska han få banan och mandarintårta och så har han fått en ny grimma hihihi!

Jag ska sluta med dressyr!

Från början av detta år kände jag att hoppningen inte funkade, jag tyckte inte det var roligt, vågade inte gasa på och så kunde jag inte samla honom... Nu när jag ridit dressyr är det nemas problemas. Sen känner jag också lite. Ponnytiden ska vara kul, man ska ha kul med ponnyn och den ska vara ens bästa vän, hur ska det gå om man inte blir glad av det man håller på med? Nej, jag och Blixen ska ha roligt. Vi ska rejsa runt på ängar, hoppa, rida dressyr, rida i skogen, bada och ha det mysigt. Sen tävla ska jag inte sluta med, men jag ska inte bli en "hoppryttare"eller en "dressyrryttare", jag ska rida lite allt möjligt. Sen bryr jag mig inte vad ni tycker, för jag ska göra det som VI tycker är roligt!
Hjärtat!<3

5mil

Goddag!
Jag och min pappa åkte tillsammans med vår granne ut på ett cykelpass för ett par timmar sedan, och nu har vi precis kommit tillbaks hem. Vi cyklade 5mil, Äppelbo-Vansbro-Grönalid-Uppsälje-Grönalid-Vansbro och tillbaks till äppelbo. Det gick väldigt bra måste jag säga, med smittfart på nästan 30km/h.
Det är otroligt fint väder också, 23+ grader, så nu har jag fin cykelbränna på ben, armar och i ansiktet, haha :-)

Leo ska faktiskt få hoppa / markarbeta lite idag, och sen väntar kajakpaddlig och en liten cykelrunda till! :-)


5 saker

Tänkte göra en till sån här lista på saker som jag tycker är bra på bloggar!
 
- Inga mobilinlägg, det ser såslarvigt och tråkigt ut, tyvärr hehe!
 
- Nya bilder och filmer ofta
 
Fin design!
 
Roliga inlägg!
 
- Videobloggar!

25 maj

Idag fungerade allt som det skulle. Leo fungerade klockrent, och jag tog mig mycket tid till att tänka under passet. Jäklar vad bra det gick!
Jag började med att trava honom väldigt låg och rund i ca. 10min, vilket var rekord för mig, då jag som max joggar fram honom i 5min.. :-)
Gjorde mycket tempoväxlingar, och fortsatte med det i galoppen i ca. 7min, innan jag tog upp formen i skritt, och jobbade honom i galoppen i ca. 15-20min innan jag slutade.
Han var så himla duktig, jag är så glad! :-)
Nu grillas det för fullt ute på gården, och en härlig kväll väntas! :-D

Hare gött!


Trivs!

Det är galet fint väder här idag, 27 grader varmt! Sååå skönt! :-)


Fråga oss!


Hello!

Godmorgon ni som är vakna redan nu. Idag ska jag med min syster på tävling. Hon ska rida en LA:P1 i Nyköping så vi ska dit. Lång resa typ...Men det ska ändå bli så kul, får hoppas att det går bra för dom helt enkelt. Det har sett så bra ut nu i veckan så, go go go!
 
Och egentligen borde jag ju lägga ut en bild på dom nu, men japp, här är en fin och hiskeligt(kan man säga så?) redigerad bild på sis & Pys. Japp!
Jag tyckte den var litte gullig :')
 
Juste, ska försöka få min syster att fota mig och Blixen imorgon om vi rider på ängen, hihih! :D

Godmorgon!

Nu har vi precis kommit hem efter att ha haft morgonpasset i stallet. Det gick väldigt smidigt och snabbt idag, då 2hästar kommit ut på bete, så det var två boxar mindre att mocka.
Leo vilade igår, och idag blir det ett galoppass, och imorgon kanske det kommer hit en tjej för att provrida.

För övrigt så ser vädret ut att bli väldigt trevligt idag!


http://smebacksflikka.blogg.se/

http://smebacksflikka.blogg.se/ vann länken ikväll :-)


Fredagslyx för er!

Ni är så underbara alla läsare, och vi är så glada och stolta över er, så därför lottar vi ut en länk till någon av er som kommenterar detta inlägg, redan ikväll!


Fredag!

Hej! Nu har jag precis kommit in efter att A vart ute och cyklat. Det gick väldigt bra, förutom att det typ började hagla efter några km.. ;-)
Nu ska jag snabbt äta en macka, och sedan åka till Leo. Hade tänkt galopparbeta honom idag, inte ett stenhårt pass, lagom bara! :-)

Typiskt att jag alltid ska komma åt benen på kedjan, och få massa olja och sånt, som inte går bort på flera veckor! :-(


5 saker ni inte visste om mig

Härmar Astrid lite och kör en "5 saker ni inte visste om mig"
- Jag kan skratta åt ingenting typ, om det är helt tyst och ingen ens sagt det kan jag börja garva för mig själv haha...
- Jag är beroende av hallonsmoothie, mumma!
- Ett liv utan hästar är inget liv för mig, jag skulle inte klara mig utan Blixen, mitt hjärta!
- Jag blir jättelätt irriterad, min syster skulle nog beskriva mig som en bitch ibland heheh!
- Det högsta jag har hoppat med Blixen är 115cm!
 

Blixens önskelista

Hihih på måndag fyller mitt hjärta år, så måååste verkligen åka och köpa honom en present i helgen. Jag tror jag ska ge honom en fin luddgrimma som han kan ha när han ska vara fin och fotas osv. Sen ska han såklart få tårta med banan, morot, äpple, mandarin och knäckebrödsbotten. Sen lite b-vitamin med jordgubbssmak på det hihi. Favorit nummer ett enligt Blixen! ;)
 

Mitt hjärta!

Mi corazon!
 

Blixen idag

Var ute i ungefär 40 minuter och konditionstränade Blixen på ängen. Han tyckte det var latjolajbans verkligen. Först travade jag fram honom. Sen började jag galoppera och det fanns inget som hette lugn idag. Galoppen var fullt rejs och jag fick knappt stopp på honom. Fick styra in mot skogen, men det var bara att fortsätta varv efter varv typ. Galen häst! Sen lekte vi runt och bytte galopp och rullade på sådär. Han tyckte det var superkul och var jättepigg och speedad hela passet och jag fick knappt stopp på honom, ändå red jag på kimblewichet.... Buse!
Inte från idag, skarp bild OSV

Leo 23 maj

Red igenom honom ordentligt på utebananidag!
Till en början var han rät stel och allmänt vrång, men jag valde att låta honom galoppera som han ville de första 3minutrarna ungefär, och efter att han gjort det och hunnit blivit lite varm fungerade han super!
Det blev ett pass som bestod av 90% travarbete, vilket behövdes, så får vi jobba med galoppen imorgon!


5 saker ni inte visste om mig

 
 

1. Jag är faktiskt ganska trött på ridsporten, har tappat suget helt enkelt.

2. Jag är inte ett dugg skoltrött faktiskt!

3. Jag är singel! :)

4. Jag har aldrig i mitt liv varit så här glad för någon annan persons skull.

5. Jag har ingen aning om vilket gymnasium jag ska söka?? :S

 

 

 

 

 


Hemma

Hej!

Nu har jag just kommit hem från skolan, och det verkligen spöregnar ute. Vi hade en ganska skön dag i skolan, och nu väntar Leo i stallet.
På väg hem åkte jag och mamma in på några affärer och skulle kolla efter shorts, men jag hittade inga.
Nu sitter jag istället i soffan och lyssnar på Lyckligare nu, så himla bra!


 


Bilderna från gårdagens ridpass

Jag har stoppat in håret i hjälmen för att det inte ska störa så mycket haha. Det är därför det ser lite konstigt ut hehe!     
 
 

23 Maj

Hejsan alla! Detta är mitt allra första riktiga inlägg på denna bloggen. Jag är då iallfall Anna! Idag är jag ledig för vi har hemstudiedag så har fixat det allra sista på designen nu. Ska iallfall rida ut och galoppera Blixen idag. Ska försöka få med mig mamma så hon kan gå med mig. Gillar inte att rida ut själv ifall man skulle möta någon älg eller nått typ. Sen är det ju hemstudiedag så måste ju tyvärr plugga också. Dessutom har jag prov och muntlig presentationssak till imorgon. Men ja, ni får ha det så bra så hörs vi senare under dagen, pusshej!
 

Anna


 
Ja, den andra personen som bloggar på denna blogg är då jag, Anna Johansson. Jag är 14 år, ett höstbarn född i november 1998. Segt som tusan! Men annars då. Jag är en glad person som älskar att skratta. Folk som känner mig skulle nog säga att jag är skrattgalen och har världens fulaste skratt haha. Japp. 
 
Jag har iallafall en d-ponnyvalack vid namn Blixen. Han är en söt liten korsningsponny född 2002. Ibland känns han som 3 år och i vissa lägen som 30 år. Hela förra året tävlade vi hoppning upp tom LB(1m), men eftersom att vi inte tyckte hoppningen passade oss valde vi att byta över till dressyr. Så hittills har vi startat upp tom LB, men vi är anmälda till LA. Dressyren har väl gått sådär. Han har inte direkt detdär extremt snygga steget, men det går framåt och det syns skillnad iallafall. Så här får ni följa våran resa mot dom högsta klasserna. Och kom ihåg, att jag är ny inom dressyren så ni får ta allt med en nypa salt!
 
Mer om mig då. Jag gillar även att springa och åka skidor. Jag och en kompis har gjort ett vad att vi ska åka kortvasan nästa år. Så japp. Vi får helt enkelt se hur det går. Men a, nu kan jag inte skriva nå mer för nu gör det ont i mina fingrar. Men ha det bra, pusshej!
 

Astrid

Hej, jag heter Astrid och är en 15år gammal tjej som älskar att träna. För tillfället har jag en heelt underbar ponny som heter Leo, som tyvärr ligger ute på annons, då tiden/lusten inte riktigt finns.
 
Såå, vad ska ni då läsa om? Jo, jag kommer att skriva en hel del om hästar, så länge jag har kvar Leo. Men när han blivit såld så kommer jag att skriva mycket om min vardag, mina träningar, och så kommer ni såklart att få ta del av mina andra hästrelaterade händelser som kommer att ske. Jag ska nämnligen hjälpa andra människor med deras hästar då Leo blir såld.
 
Den stora anledningen till att jag valt att sälja Leo är för att jag vill satsa på längdskidor istället. Jag har åkt längdskidor hela mitt liv, och tycker att det är det roligaste som finns. Meen, ni behöver inte oroa er, för det kommer inte komma upp så många inlägg som handlar enbart om längdskodor, i promise!
Vid sidan om skidorna intresserar cykelsporten mig otroligt mycket också. Jag satsar mer och mer på cykligen, och tycker att det är riktigt roligt.
 
Så kom och häng med i min vilda och fullspäckade vardag, med en hel del bilder och en del humor :-)
 
Vi ses!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.